Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Concerten van vrouwonvriendelijke rapper Boef geannuleerd

Boef is op dit moment een van de populairste rappers van het land, maar dat begint na zijn vrouwonvriendelijke uitspraken te veranderen. Radiostations willen hem niet meer draaien en concertorganisatoren zeggen optredens af.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De hele soap rondom boef begon na een vlog op Snapchat. Hierin kreeg de rapper een lift van drie vrouwen. In plaats van de vrouwen te bedanken in de video, noemde hij ze 'kechs', wat in straattaal hoeren betekent.

De dag erna had hij de kans om het goed te maken in een nieuwe video, maar hij wist zijn domme uitspraken te overtreffen. In plaats van zijn excuses aan te bieden kwam hij met een betoog waarom deze vrouwen volgens hem hoeren waren. “Ik heb mensen boos gemaakt omdat ik kech zeg, maar wat doen jullie in een club met alcohol, met korte rokjes, om acht uur ’s ochtends, met jongens? Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een kech”, aldus de rapper.

Excuses

Uiteindelijk weer wat later heeft Boef eindelijk zijn excuses aangeboden, maar die worden door veel mensen niet serieus genomen. Zo lieten eerder verschillende dj’s en radiostations weten Boef niet meer te draaien. Een daarvan is Mattie van Qmusic. In zijn ochtendshow noemde hij de rapper schijnheilig en hypocriet.

Corendon

Ook voor concertorganisatoren en vakantieorganisaties is de maat nu vol. Ook daar is Boef niet meer welkom. Zo heeft het Turks-Nederlandse Corendon de samenwerking met Boef beëindigd. "Komende zomer zou Boef op onze vakantiebestemmingen optreden maar vanwege de recente uitspraken van Boef lijkt het beide partijen beter om de samenwerking te staken", schrijft GoFun, de jongerenreisorganisatie van Corendon, op hun Facebookpagina.

Concerten

Ook het Festival Muze Misse in het Brabantse Oss is helemaal klaar met de rapper: "Wij begrijpen alle reacties n.a.v. de uitlatingen van Boef en wij nemen afstand van zijn uitspraken. De festivalorganisatie heeft vanaf het eerste moment contact gezocht met het management van de rapper om vervanging door een andere artiest te bespreken", is te lezen op hun Facebookpagina. Vermoedelijk zullen dit niet de enige annuleringen zijn, want er lijkt een boycot te ontstaan.

Taakstraf

Overigens is de rapper in het verleden ook al geen engeltje geweest. Zo kreeg hij in januari een werkstraf van tachtig uur, waarvan veertig uur voorwaardelijk, omdat hij in een van zijn filmpjes een agent had beledigd. De man werd opgepakt toen hij in september 2016 mensen opriep om te komen vechten in Tilburg. Toen hij vrij kwam zei hij tegen een agent dat hij "zijn dochter zou neuken". De rapper riep toen dat zijn uitspraak ‘artistieke vrijheid’ was.