Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Blinde gevangenisdirecteur krijgt twee jaar cel voor aanranding

Een voormalig directeur van een gevangenis in de Belgische plaats Wortel is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. Hij heeft gedetineerden in het cellencomplex aangerand.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De zaak startte in augustus 2013. Toen beweerde een gedetineerde dat hij op gesprek moest komen in het kantoor van directeur Jef Buts (67). Die bleek echter andere plannen te hebben want hij zou onzedelijke handelingen bij de gevangene hebben gepleegd. Daarna kwamen nog vier andere gedetineerden met klachten.

Later kwamen er ook twee vrouwen van gedetineerden naar buiten met een verklaring. Hij zou hun mannen een gunstiger regime hebben aangeboden in ruil voor seks met de vrouwen. Als bewijs had een van de vrouwen geluidsopnamen gemaakt.

Uit onderzoek blijkt dat de man verschillende strafbare feiten heeft gepleegd tussen 1989 en 2014. Naast aanranding zijn dit passieve omkoping en openbare zedenschennis. Ook werd de man verdacht van verkrachting, maar die zaken zijn verjaard.

Complot

Volgens de advocaat van de directeur is er een groot complot tegen hem gaande van gedetineerden en cipiers. Dat blijkt de rechter onzin te vinden, want hij heeft hem veroordeeld tot vier jaar cel waarvan twee jaar voorwaardelijk. Ook is hij voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. Dat laatste zal hem waarschijnlijk minder uitmaken, aangezien hij al met pensioen is.