Bomgordel van Salah Abdeslam deed het niet tijdens aanslagen Parijs

Salah Abdeslam was de enige terrorist die aanslag in Parijs overleefde. Dat was voor hem niet de bedoeling, aangezien zijn bomgordel niet werkte.
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De Franse politie heeft onderzoek gedaan naar de beweegredenen van de terrorist om zichzelf niet op te blazen, aangezien een aantal van zijn collega-terroristen dat wel deden, Abdeslam gooide zijn gordel in de prullenbak in Parijs.

Kapot

Bij de gordel, die gevuld was met explosieven. ontbrak een drukknop en batterij. Maar zelfs met de twee extra onderdelen zou de bomgordel nog niet werken.

Bij drie anderen werkte de bomgordel wel, maar ook hun missie liep niet zoals gepland. Het drietal probeerde het Stade de France in te komen bij een interland van Frankrijk tegen Duitsland. Het lukte echter niet om het stadion te betreden, waardoor ze besluiten zichzelf buiten de voetbaltempel te laten ontploffen.

De andere terroristen gingen al schietend Frankrijk door, waarbij vooral in concertzaal Bataclan een bloedbad werd aangericht. Daar overleefden 89 mensen de aanslag niet.

Op de vlucht

Abdeslam was een lange tijd zoek. Hij werd uiteindelijk in maart 2016 aangehouden in de Brusselse wijk Molenbeek. Hij zit nog steeds in België vast en wacht op een uitlevering naar Frankrijk.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f035b0120863', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws