Party King-verdachten waren in heel Nederland actief

Tijdens inhoudelijke behandeling hoofdverdachten drugszaak gaat het van Best naar Flevopolder naar Etten Leur. Men 'babbelt' er op los.
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het entertainment-verhuurbedrijf Party King was een poosje lang een ontmoetingspunt voor criminelen die actief zijn in de wereld van de synthetische drugs, zo beweert justitie. Vandaag begon de vijf dagen durende inhoudelijke behandeling van de zaken die er tegen de hoofdverdachten in dit dossier spelen. Al snel kwam naar voren dat de mannen vanuit hun Brabantse 'rovershol' banden hadden met andere figuren verspreid over Nederland en daarover volop babbelden, tot grote ergernis aan toe.

@backlink(163351)

Voortvarend

Die hoofdverdachten zijn in praktijk vrijwel de laatste personen die in dit onderzoek berecht worden. Hun zaak kent een wat langere voorgeschiedenis dan die van tientallen andere verdachten die gelieerd zijn aan de Party King. Vanaf de klapdag april 2016 is justitie voortvarend in de weer geweest om in verschillende 'deelzaken' drugscriminelen voor de rechter te brengen. Allen mensen die voorkomen op geluidsopnamen die zijn gemaakt in het genoemde verhuurbedrijf.

Etten Leur

We volgen de behandeling van deze onthullende zaak via aanwezige verslaggevers als René van der Lee en Max Steenberghe. Daaruit komt naar voren dat een lab in Etten Leur door justitie gelinkt is aan de verdachten. Op 10 februari 2015 wordt het drugslab in Etten Leur opgerold. In afgeluisterde gesprekken Best is te horen dat ze daar in Best over spreken. "Hey? Is het ons lab?"

Paniek

Een week later ontstaat paniek in de tent: "De buren hebben politie gebeld." En: "Het is gewoon verraaie."

En zo gaat het verder. De politie zit erbij en luistert hoe een verdachte zegt: "Van mij ligt er niks, ik neem altijd alles mee naar huis."

En zo gaat het verder. De politie zit erbij en luistert hoe een verdachte zegt: "Van mij ligt er niks, ik neem altijd alles mee naar huis."

Twee ton

Men wordt boos in de Party King-tent: Er wordt gevloekt: "Kankerzooi, dat is ons lab. Dit kost serieus veel geld, zeker twee ton."

Verdachten speculeren vervolgens hoe het kan dat lab ontdekt is. 'Ik weet niet wat er gebeurd is. Het zit onder de grond hè."

Breaking Bad

Interessant om te weten dat de ontdekking van dit lab veel aandacht kreeg in de media. Zie hier. Destijds twitterde de Landelijke Eenheid dat het er als een zooitje uit zag. "Bij Breaking Bad ziet het er allemaal veel netter uit."

De zaak duurt nog tot volgende week en zal vrijwel zeker leiden tot lange gevangenisstraffen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0355908bf09', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws