Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘GTA 6 komt uit in 2021/22 en speelt zich af in Vice City’

Hoewel Red Dead Redemption II nog moet uitkomen, gaan er al geruchten over Rockstars andere topserie: GTA.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De game zou over drie a vier jaar moeten verschijnen. Waarschijnlijk is tegen die tijd de nieuwste generatie consoles uit. Het zou bijzonder zijn dat de GTA-reeks een generatie consoles compleet overslaat, maar dat lijkt nu dus wel het geval te zijn, aangezien GTA 5 origineel uitkwam op de Playstation 3 en Xbox 360 en de PS4 en Xbox One geen GTA-game kennen.

@backlink(169755)

Vice City

Maar er zouden nog meer nieuwtjes zijn. De game gaat zich namelijk afspelen in Vice City, waar de serie eerder al huis hield. Die stad is een nagebootste versie van Miami. Bovendien zou je missies in zowel Noord- als Zuid-Amerika kunnen doen. Vandaar dat het de projectnaam Americas heeft. Daarnaast meldt de bron dat het hoofdpersonage een vrouw is. Het is niet bekend of er net zoals in GTA 5 meerdere hoofdpersonen zijn in het verhaal.

Bron

De brenger van dit nieuws is het YouTube-kanaal The Know. Zij wisten eerder correct de releasedatum te melden voor Dark Souls III. Al is het natuurlijk de vraag of deze informatie ook echt klopt. Rockstar is nooit zo open met het delen van informatie. Zij hebben zelf dan ook nog niets gemeld over een vervolg van de megasuccesvolle serie. Er worden nog steeds updates uitgegeven voor de online-versie van GTA 5, wat voor de producent een flink succes is. De noodzaak om een nieuw deel uit te brengen is er in dat opzicht dan ook nog niet direct.

Red Dead Redemption II

Maar zoals eerder gezegd moet eerst nog Red Dead Redemption II uitkomen. Dat belooft een knaller te worden, aangezien het eerste deel eveneens een gigantische hit was. De openwereld game in het Wilde Westen van de negentiende eeuw heeft wat weg van GTA, alleen kon je daar natuurlijk geen auto's en tanks stelen. Daar moest je het doen met paarden en koetsen. Een voorlopig definitieve releasedatum voor die game is al wel bekend en moet op 26 oktober van dit jaar uitkomen.