Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voetballegende Hakan Sükür is nu succesvol bakker

Wij herinneren Hakan Sükür als de succesvolle spits die Galatasaray en het Turkse nationale team naar een hoger niveau bracht. Nu scoort hij op een ander vlak, want zijn baksels vliegen als zoete broodjes over de toonbank.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het leven van de inmiddels 46-jarige Hakan Sükür ziet er tegemwoordig heel anders uit dan dat je wellicht zou verwachten. De man die ooit een gevierd voetballer was en bakken met geld verdiende, heeft niet voor een vervolgcarrière in de voetballerij gekozen. In plaats daarvan runt nu een eigen koffietent/bakkerij in het Amerikaanse Silicon Valley die zeer goed scoort op verschillende recensiesites. ‘Alles is hier geweldig, de koekjes en croissants waren zoooo goed’ en ‘lekker eten, ik bedoel super lekker’ zijn slechts enkele van de vele positieve beoordelingen op Yelp. Het gaat zelfs zo goed dat hij en zijn compagnons overwegen om een tweede zaak te openen in de regio San Francisco. Ook met de oud-speler zelf gaat het redelijk, ondanks dat hij wegens ruzie met de Turkse president Erdoğan misschien wel nooit meer naar zijn geboorteland terug kan. Hij woont in een huis met een waarde van €5 miljoen en bezit drie luxe auto’s.

Verbannen

Sükür, ooit de grootste held van Turkije, is op dit moment een van de grootste vijanden van president Recep Erdoğan. De oud-voetballer stapte uit Erdoğans Ak-Partij toen de staatsman ruzie kreeg met geestelijk leider Fethullah Gülen, iets dat de president niet kon waarderen. Vervolgens ‘beledigde’ Sükür Erdoğan en sindsdien wordt hij gezien als rebel. Hierdoor kan hij niet meer terugkeren zonder meteen te worden gearresteerd en dus heeft hij een compleet nieuw leven opgebouwd in de Verenigde Staten. Hopelijk zijn de baksels van hem een groter succes dan zijn politieke carrieré, al hopen we dat hij niet teveel sükür suiker gebruikt.

Bron: The Sun