Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Max Verstappen is voorzichtig optimistisch na zijn laatste testdag

Voor Max Verstappen zitten na vandaag de wintertests er op. Hij reed 187 rondjes in Barcelona en mag zich nu gaan klaarmaken voor de eerste Grand prix op 25 maart in Australië.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Ik heb veel gereden en daar ben ik blij om. We zijn geen problemen tegengekomen en dat is heel belangrijk. En met de snelheid ben ik ook tevreden. Het meest belangrijke was om naar onszelf te kijken, de auto te verbeteren en het rijden van heel veel ronden. Dat is wat we vandaag gedaan hebben," zo laat Verstappen direct na afloop weten. 
@backlink(169779)

Updates

Richting Australië zal Red Bull waarschijnlijk met nog een aantal updates komen en dan zal het de strijd moeten aangaan met Mercedes en Ferrari. Iets wat vorig jaar in het begin niet lukte. "In eerste instantie moeten we dichter bij zitten. Wanneer we binnen drie, vier tienden zitten in de kwalificatie dan kun je op de zondag tenminste met hen vechten. Meestal in de race zit het nog wel iets dichter bij elkaar. Dus het is zeker ons doel om binnen die drie tienden te zitten."
@backlink(169789)

Marko

Volgens Helmut Marko is Red Bull op dit moment sneller dan Ferrari, maar moet het nog wel wat toegeven op Mercedes. Hij hoopt dat Red Bull de strijd met de wereldkampioen aan kan gaan. "Als je onze wagen vergelijkt met die van vorig jaar dan is die veel meer gefinetuned. Tot dusver werkt alles zoals verwacht, dus we hopen dat we hen aankunnen," zegt Marko tegen Sky Sports. "Je weet dat Mercedes in de kwalificatie altijd twee of drie tienden extra haalt uit de motor, maar we hebben vorig jaar een race gewonnen op eigen kracht. Of we dat dit jaar kunnen zal afhangen van het totaalpakket, maar het ziet er goed uit."
@backlink(169753)