Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Netflix gaat vol voor een serie met de Obama's

Na Paris Hilton, Ozzy Osbourne en zijn vrouw en kroost, de Kardashians en natuurlijk de Bauertjes kon het niet uitblijven: ook de familie Obama krijgt wellicht een eigen serie. Op Netflix.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Eigen serie

Eigenlijk hadden we het al van mijlenver moeten zien aankomen: de Amerikaanse oud-president Barack Obama onderhandelt op dit moment met de populaire streamingdienst Netflix over het maken van een eigen serie. In ruil voor een ongetwijfeld absurd hoog salaris zou Obama samen met zijn vrouw Michelle exclusieve video's voor het bedrijf gaan maken.

@backlink(169789)

Vergevorderd stadium

Volgens de Amerikaanse krant The New York Times zijn de onderhandelingen tussen Netflix en de Obama's nog niet afgerond, maar wel al in een vergevorderd stadium zitten. Eén van de belangrijkste eisen van de voormalige presidentiële familie zou zijn dat de shows als belangrijkste doel het vertellen van inspirerende verhalen moet hebben. 

Trump heeft al ruim een jaar een eigen dagelijkse soap op tv: zijn presidentschap.

Geen Trump-bashing

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, die inspirerende verhalen... maar gaan de Obama's ook hun mening ventileren over opvolgers Donald en Melania Trump? Want dat zou pas écht binge-waardige televisie opleveren! Nou... nee. Maar met de inmiddels bijna 120 miljoen betalende leden die Netflix wereldwijd heeft, krijgt de familie Obama er ook buiten de Verenigde Staten ongetwijfeld weer een hele groep volgers op allerhande social media bij,

@backlink(169779)

Social media

Nu al heeft Barack Obama 100 miljoen volgers op Twitter en meer dan 55 miljoen likes op zijn persoonlijke Facebookpagina. Hij hoeft maar een online scheet te laten of een schattig berichtje op Valentijnsdag de wereld in te sturen en miljoenen mensen vinden het leuk, waarna het advertiegeld hem tegen de plinten tegemoet klotst. Dat zal dus alleen maar meer worden, mocht de deal met Netflix doorgaan. En dan hebben we het nog niet eens over het salaris dat de Obama's mogelijk voorgeschoteld krijgen. 

Kassa!

Recent nog wist Netflix de Amerikaanse succesproducer Ryan Murphy (GleeAmerican Horror Story) met een vijfjarig contract van 60 miljoen dollar per jaar te verleiden tot een overstap. Talkshowhost David Letterman kreeg van het bedrijf 12 miljoen dollar om terug te keren van zijn pensioen en een zesdelige serie te maken. Beide heren zijn goed, maar geen mega-populaire ex-president en diens vrouw. Gedurende hun tijd in het Witte Huis hebben de Obama's best redelijk geboerd, maar er geen miljoenen aan overgehouden. Nu er een nieuwe leider in Amerika aan de macht is, kunnen ook de Obama's eindelijk écht leuke dingen doen. En cashen!