Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Klaas Otto niet aanwezig bij start eigen proces

De advocaat van Klaas Otto, oprichter van motorclub No Surrender die al enkele maanden achter de tralies zit, zegt dat zijn cliënt door stress en piekeren tegen een burn-out aan zit.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Klaas Otto is vandaag niet verschenen bij de eerste zittingsdag van de inhoudelijke behandeling van één van zijn twee strafzaken bij de rechtbank in Rotterdam. Volgens zijn advocaat leidt de No Surrender-oprichter aan serieuze depressieklachten als gevolg van het detentieregime. Otto zit in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught en heeft afstand gedaan van zijn recht om de zaak bij te wonen.

Visitatie

Zaken waar Otto 'aan onderdoor' gaat zijn onder andere de strenge visitatie in de gevangenis. Zo moet Otto zich bij ieder transport naakt laten visiteren. Ook bij bezoek is dat het geval. De verdachte uit Bergen op Zoom slaapt daardoor bijzonder slecht en is continu aan het piekeren, aldus zijn advocaat Louis de Leon. De strafpleiter voegt daar nog aan toe dat de hele behandeling wat hem betreft stopgezet moet worden. "Deze man is ziek," aldus de raadsman. De Leon wil schorsing van de voorlopige hechtenis van Otto, zodat hij kan herstellen van zijn psychische schade en zich kan voorbereiden op zijn zaak. Ook wil De Leon dat Klaas Otto in een normaal detentieregime wordt geplaatst. Volgens de advocaat is zijn cliënt verder een 'modelgedetineerde'.

@backlink(169797)

Buurman

Otto wordt verdacht van een hele waslijst aan misdrijven, zoals onder andere afpersing, brandstichting, witwassen, mishandeling en bedreigen. Hij staat terecht samen met Janus de V. die niet alleen zijn buurman is in Bergen op Zoom, maar ook met hem No Surrender MC heeft helpen oprichten.

@backlink(168923)

EBI

Enige tijd geleden besliste de rechter in zijn zaak dat Otto naar een milder detentieregime mag worden overgeplaatst. Daar is het tot de dag van vandaag nog niet van gekomen. Otto 'lucht' nog altijd in de EBI in Vught, de strengstbewaakte gevangenis van Nederland. Mogelijk proberen hij en zijn advocaat door deze 'afwezigheid' dit punt nog eens extra te onderstrepen. Maar of de rechter medeleven toont... dat valt te betwijfelen.