Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Oproep moskeeën: doe aangifte tegen Geert Wilders en de PVV

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland roept moslims op om aangifte te doen tegen PVV-leider Geert Wilders en de NPO.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Campagnespotje

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) reageert met de oproep op het campagnespotje van de PVV, dat afgelopen donderdag werd uitgezonden in de zendtijd van politieke partijen op NPO1. In de video (zie hieronder) is te zien hoe de islam met rode letters gelijkgeschakeld wordt aan terreur en haat tegen joden, christenen en homoseksuelen.

Oproep aangifte WIlders
In diverse moskeeën in Nederland wordt massaal opgeroepen tot actie tegen de PVV.

Bloedletters

Bij de laatste tekst die wordt getoond druipt het bloed van de letters af die ‘Islam is dodelijk’ spellen. "De stelselmatige campagne van haat en demonisering van moslims door Wilders heeft er zonder meer toe geleid dat discriminatie, geweld en vernedering van moslims steeds meer wordt genormaliseerd," zegt RMMN-woordvoerder Saïd Bouharrou in gesprek met de collega's van Algemeen Dagblad. Dat de NPO dit walgelijke filmpje heeft uitgezonden, en de Tweede Kamer geen reden zag hier een spoeddebat over te houden, bewijst de normalisatie." 
@backlink(169997)

Angst

"De islamitische gemeenschap leeft in onzekerheid en angst. Wilders dient te worden aangepakt door het recht en keihard te worden gestraft voor zijn aanzetten tot haat, geweld en discriminatie,” stelt Bouharrou. De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland roept daarom iedereen op – in het bijzonder moslims – om aangifte te doen tegen de PVV-leider en de NPO, dat het campagnespotje uitzond. "Ook roepen wij moslims dringend op gebruik te maken van hun stemrecht aanstaande woensdag." 

Eerste aangifte

De Haagse partij Islam Democraten vond het spotje ook al aanzetten tot haat en geweld en doet dit weekend aangifte tegen Wilders. Op Twitter is de video veelbesproken. ‘Ik schaam me dood dat dit soort dingen gewoon kunnen worden uitgezonden in Nederland’ en ‘Dit spotje van de PVV overschrijdt werkelijk alle grenzen’ zijn twee van de vele afkeurende reacties. Premier Rutte noemde de video ‘onsmakelijk’. Geert Wilders zelf is strijdbaar en reageert laconiek op de kritiek:

Bekijk hier de veelbesproken campagnevideo':

pic.twitter.com/u09ixiMw7e — Geert Wilders (@geertwilderspvv) March 15, 2018