doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

‘Zenuwgas vergiftigde Russische ex-spion kwam uit ventilator BMW’

De zaak rondom de vergiftigde Russische ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia blijven de gemoederen bezig houden. Nieuwe ‘bronnen’ zeggen nu dat het tweetal vergiftigd is in hun auto.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Er zijn al verschillende theorieën in omloop door ‘bronnen’ die dicht bij het onderzoek zouden staan. Zo werd eerder bekendgemaakt dat het zenuwgas was meegenomen vanuit Moskou door de dochter van Skripal. Een nieuwe theorie van schijnbaar andere ‘bronnen’ rond het onderzoek wijst naar de auto van de Russische ex-spion, meldt ABC News. Het vergif zou namelijk verspreid zijn via de ventilator in de BMW.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het bewijs voor de hypothese zou ondersteund worden door het feit dat Skripal zich raar gedroeg en aan het schreeuwen was in het restaurant voordat hij en zijn dochter in elkaar zakte. Dat zouden de eerste symptomen zijn van het gebruik van zenuwgas, waardoor Skripal al voorafgaand aan het restaurant moet zijn vergiftigd.

@backlink(169687)

Slachtoffers

Naast het tweetal zijn ook andere mensen in aanraking gekomen met het zenuwgas. In totaal staat dit aantal volgens ABC nu 38 en loopt vermoedelijk nog verder op. Zij zijn er echter niet zo erg aan toe als de vader en dochter.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws