Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verstappen tevreden na eerste vrije trainingen: ‘Goede start’

Max Verstappen werd tijdens de eerste twee trainingen respectievelijk derde en tweede. De Nederlander was na afloop dan ook tevreden.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

“Dit is een goede start van het seizoen,” zo laat hij na afloop weten. Tweemaal moest Verstappen wel de wereldkampioen Lewis Hamilton voor laten. Het verschil was echter klein. “Na de wintertest in Barcelona wisten we nog niet waar we precies zojden staan ten opzichte van de concurrentie, maar het lijkt erop dat we meekunnen in de competitie. Qua racesnelheid lijkt Mercedes het te kloppen team. Zaterdag kan het hier gaan regenen. Dat kan onze kansen in de kwalificatie vergroten.”

@backlink(169987)

Gevecht

Toch wil Verstappen nog geen uitspraken doen over het seizoen in het geheel op basis van de eerste trainingen. “Ik weet niet of we het hele seizoen kunnen vechten met Mercedes en Ferrari. Dit zijn pas de eerste trainingen. Er komen na Australië nog twintig GP's. Het begin is goed, maar het zegt nog weinig over de rest van het seizoen. Het is heel belangrijk de auto in de loop van het jaar verder te ontwikkelen. Dat is het echte gevecht."