Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Formule 1 in Assen weer stukje dichterbij gekomen

De lokale politiek staat positief tegen een Grand Prix op het TT Circuit in Assen. Dat laat het college van B en W in Assen en de gedeputeerde Staten van Drenthe weten in een verklaring.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Met de steun van de politiek is de kans weer wat groter dat er na jaren weer een Nederlandse Grand Prix op de agenda komt. Zij zien het als een ideale kans om de regio te promoten en als een stimulans van de plaatselijke economie. Eerder heeft autosportbond FIA het circuit goedgekeurd voor de Formule 1 mits er een paar kleine aanpassingen worden gedaan.

Maar helaas is er meer nodig dan dat om een race in Nederland te krijgen. Als eerste moet de eigenaar van de Formule 1, Liberty Media, toestemming geven voor een race. Hiervoor is flink wat geld nodig. Het is dan ook de taak van het circuit en de regio om een groot aantal sponsors te vinden. Laten we hopen dat het lukt, zodat we Max Verstappen ook in eigen land in actie kunnen zien.

Zandvoort

Naast Assen is ook Zandvoort in de race voor een race in de Formule 1. Prins Bernhard junior wil maar al te graag snelle auto’s over zijn stuk asfalt zien, al lijkt het circuit ietsjes achter te lopen op hun concurrent.