Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nieuwe kroongetuige voor justitie die verklaart over liquidaties

Utrechter Nabil B. praat over onderwereldmoorden.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Zondermeer spectaculair nieuws uit de hoek van justitie. Er heeft zich een nieuwe kroongetuige aangediend die een verhaal heeft te vertellen over meerdere criminele afrekeningen. De deal is al gesloten in 2017. Maar de verklaringen worden achtergehouden vanwege het onderzoeksbelang.

Doelwitten

Nabil B. wijst de beruchte Redouan T. uit Vianen aan als opdrachtgever van meerdere liquidaties. In opdracht van tussenpersoon Saïd R. zegt Nabil B. auto's te hebben geregeld en foto's van doelwitten te hebben gemaakt. Hij heeft dus de wetenschap van onderwereldmoorden.

@backlink(168453)

Achtergrond

Over deze Redouan is al veel gezegd en geschreven maar hij is tegelijkertijd tot nu toe een figuur op de achtergrond gebleven. Hij zou al jarenlang in het buitenland wonen, Marokko, Costa Rica en de Dominicaanse Republiek zijn genoemd. Bijnamen die hij zouden dragen zijn 'Mr. Bean' en 'Freggle'. Het is voor het eerst dat justitie iemand uit de Mocro-scene heeft gevonden om een dergelijke afspraak  aan te gaan. Zijn advocaat Inez Weski heeft zich de laatste tijd bezorgd geuit over de vele in haar ogen lasterlijke stukken over haar cliënt.

Changachi

Het Openbaar Ministerie presenteerde de getuige vrijdagmiddag tijdens een inleidende zitting van de rechtbank op Schiphol in een zaak over een liquidatie in januari 2017 in Utrecht-Overvecht op Hakim Changachi, en een mislukte poging tot liquidatie twee dagen later in dezelfde buurt. 

Mohammed R.

De nieuwe kroongetuige, Nabil B., is in beeld gekomen na een mislukte aanslag op ene Mohammed R., een criminele partner van Redouan T. Deze Mohammed zit nu vast. Hij is een van de verdachten van de moord op Hakim Changachi.

Bij de doorzoeking van de woning van Mohammed R., eind vorig jaar, is bewijsmateriaal gevonden over de rol die hij speelt in de criminele vete in en om Utrecht. Die informatie heeft geleid naar Redouan T. en ook naar de nieuwe kroongetuige.