Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rico de Chileen in de EBI geplaatst

De topcrimineel is vanuit Chili naar Nederland overgebracht. Justitie werkt aan een zaak tegen hem.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Uiteindelijk heeft het nog helemaal niet zo lang geduurd voordat hij naar Nederland kwam. In oktober vorig jaar werd hij gearresteerd in Chili. Sinds deze week zit hij vast in de extra beveiligde gevangenis in Vught. Rico de Chileen is in Nederland.

Militair vliegtuig

Ricardo R.V. is ingevlogen met een militair vliegtuig. Het Chileense hooggerechtshof had begin deze maand bepaald dat hij aan Nederland mocht worden overgedragen. Het ligt voor de hand dat hij op dezelfde wijze zal worden berecht als andere (vermeende) toppers in de Nederlandse misdaad. Dit gezien het aantal zware moorden waarbij de naam van 'Bonzo' is genoemd. Overigens is hij op dit moment alleen aangeklaagd voor wapenbezit, witwassen en cocaïnehandel. Maar de adem van justitie zal lang zijn in dit onderzoek, vermoeden we.

Vat

Op het eerste gezicht lijkt justitie nog niet eens zo'n sterke zaak te hebben. Er is een 'bonnetje' gevonden in de Amsterdamse Beethovenstraat dat hem zou moeten linken aan cocaïnehandel. Er is een vat gevonden in Amsterdam-Noord dat cocaïnesporen bevat, dat ook aan de Chileen die opgroeide in Amsterdam gelinkt zou kunnen worden. Ook is er sprake van een wapenvondst in Badhoevendorp.

Maar als dát het is, dan doet dat nog geen recht aan de verhalen die er over deze man de ronde doen. Geruchten en aannames zoals die sinds 2016 steeds sterker werden. Zoals het veel gehoorde bericht dat Rico de 'lijnen' van de groep Martha in handen zou hebben. En ook dat hij zich op uiterst aggressieve wijze een weg naar de top van de internationale drugshandel zou hebben gebaand.

@backlink(168837)

Telefoon

In de internationale media wordt gezinspeeld op een telefoon die bij Rico in Chili zou zijn gevonden, met daarop talloze berichten aan andere criminelen. Deze telefoon zou 'ontsleuteld' zijn. Wellicht houdt justitie deze troef nog achter de hand.