Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Buffon plaatst Cristiano Ronaldo in rijtje Maradona en Pele

Het was gisterenavond flink afzien voor de italiaanse voetbalclub Juventus. Het Spaanse Real Madrid was met 0-3 te sterk in de Champions League. Het hoogtepunt was letterlijk en figuurlijk de omhaal van Cristiano Ronaldo.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het doelpunt, dat we nu al de Champions League-goal van het jaar kunnen noemen, was er eentje van wereldklasse. Het was zelfs zo mooi dat het Italiaanse publiek voor de tegenstander applaudisseerde. Die schoonheid moest ook Juventuskeeper Gianluigi Buffon toegeven. Na de wedstrijd zei de doelman het volgende: “Ronaldo is een buitengewoon kampioen. Samen met Lionel Messi is hij de enige die in de belangrijkste wedstrijden zijn team op sleeptouw kan nemen. Je kunt hem daarmee vergelijken met Maradona en Pele.” Daaraan voegt de keeper nog toe dat ze tegen ongelooflijke kampioenen speelden die gewoon te sterk waren.

Zlatan

Natuurlijk kon ook Zlatan Ibrahimovic het niet laten om te reageren. De Zweedse spits spits die afgelopen weekend een prachtig doelpunt maakte tijdens zijn debuut voor LA Galaxy, vertelde 'op z'n Zlatans' dat de goal van te dichtbij was. "Hij zou het eens vanaf veertig meter moeten proberen", grapte hij, waarbij de ster doelde op zijn eigen doelpunt. Toegegeven, die was zelfs nog mooier.