Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zo zag de aanval op de spelersbus van Manchester City eruit

Dat het een verhit avondje zou worden tussen Manchester City en Liverpool stond vooraf vast. Dat de bus niet meer terug kon was een grote schande volgens de pers.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De charme van het Engels voetbal is dat stadions midden in woonwijken liggen. Nergens ter wereld zie je dan ook zulke volksclubs dan op het Britse eiland. Een van de grootste clubs van het volk is het Engelse Liverpool. Het team uit de gelijknamige stad heeft dan ook tienduizenden trouwe supporters die er voor zorgen dat stadion Anfield Road altijd is uitverkocht. Zo ook voor de Champions League wedstrijd tegen Manchester City. Die club wordt gezien als een van de grote rivalen van de Reds. In de woonwijk voor het stadion ging het echter helemaal mis. De spelersbus van de tegenstander werd aangevallen.

Vlakbij het stadion stonden supporters van Liverpool de bus op te wachten. Toen City langskwam werden er rookbommen afgestoken zodat er amper wat te zien was. Hierdoor konden de daders ongezien hun gang gaan. Ze gooiden alles wat mogelijk was tegen de bus van de tegenstander. Bierflesjes, vuurwerk en stenen werden gebruikt als projectiel. Eenmaal bij het stadion aangekomen bleek al gauw dat de bus niet meer terug naar Manchester kon wegens alle beschadigingen.De ruiten waren kapot en het voertuig was onbestuurbaar.

@backlink(170427)

Schaamte

Liverpool schaamt zich voor wat er gebeurd is en heeft meteen excuses aangeboden. De club neemt afstand van de raddraaiers. De club zegt mee te werken met de autoriteiten om de daders te achterhalen. Manchester City verloor uiteindelijk met 3-0 van Liverpool. De spelers van City weigeren om de aanval op de bus als excuus te gebruiken. “De aanval had geen effect op ons”, vertelde aanvoerder Vincent Kompany.