Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Belgische monniken winnen rechtszaak om bron voor bier

Kloosterlingen van de abdij Notre-Dame de Saint-Rémy hebben een rechtszaak gewonnen tegen de Belgische multinational Lhoist. Ze waren in strijd om een waterbron.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Met het water uit de Tirade-bron brouwen de monniken de trappist Rochefort. Het wereldberoemde biertje dreigde van de kaart te verdwijnen omdat kalksteenproducent Lhoist vlakbij de bron van het bier nieuwe watervoorraden wilde oppompen. Hierdoor zou volgens het klooster de smaak van het water en daardoor het bier in gevaar komen.

@backlink(170453)

Bescherming

Daar heeft rechtbank nu een stokje voor gestoken. De Belgische Raad van State heeft de vergunningen voor de boringen door het bedrijf ingetrokken. Lhoist was al aan de voorbereidingen begonnen, maar moet nu toch stoppen. Dat bedrijf luidt nu de noodklok. Als het niet door kan gaan met de werkzaamheden, wordt de continuïteit van de onderneming niet gegarandeerd. Hierdoor staan er volgens hun lezing honderden banen op het spel. Bovendien zouden de boringen geen gevaar vormen voor het trappistenbier. De kloosterlingen hebben hier geen boodschap aan. Zij willen alle middelen inzetten om hun bier en dus inkomsten te beschermen.

Wil je meer lezen over trappist? Koop dan onze bierspecial die nu in de winkel ligt. Ons magazine is ook hier te bestellen.

Bron: AD.nl