Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouw leeft door bizarre ziekte al 13 jaar in een kist

Een Spaanse vrouw leeft al dertien jaar in een glazen kist omdat ze lijdt aan extreme chemische overgevoeligheid. Al die jaren had ze geen fysiek contact met haar man en (klein)kinderen. Daar komt binnenkort wellicht verandering in...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Contactloos 

Al 29 jaar heeft Juana Muñoz (53) uit Cadiz te kampen met een hele reeks symptomen die veroorzaakt worden door chemische overgevoeligheid. Ze wordt ziek van allerhande chemische stoffen en geuren en heeft hierdoor al jarenlang geen contact met de buitenwereld of met haar familie. 

@backlink(170467)

Glazen kamer

Daarnaast heeft Muñoz last van chronische vermoeidheid, elektrosensitiviteit - waardoor ze geen tv kan kijken en ook geen smartphone kan gebruiken - en reuma van de weke delen. Het resultaat is hevige pijn, jeuk, ontstekingen en misselijkheid. Als gevolg leeft ze al dertien jaar in isolatie in een glazen kamer van 25 vierkante meter die haar man voor haar maakte. Die heeft speciale dubbele beglazing, zodat er geen stof naar binnen kan.

Knuffelen

Het feit dat ze haar man en kinderen nooit kon knuffelen of aanraken, weegt Juana zwaar, zeker nu er een eerste kleinkind op komst is. Alle wasmiddel waarmee babykleren worden gewassen lokken immers ook heftige reactie uitl. Er is echter goed nieuws uit de Verenigde Staten gekomen. Want wetenschappers van een ziekenhuis in Dallas bezorgen haar binnenkort een speciaal stofmasker, waardoor ze hopelijk eindelijk uit haar glazen cel kan komen. 

@backlink(170493)

Sociale media

"Over enkele weken wordt mijn kleinkind geboren',' vertelt Muñoz. "Ik weet niet of ik hem ooit écht kan vasthouden, maar ik leef op hoop.'' De familie van de vrouw is op Sociale Media inmiddels een campagne gestart om steun te bieden aan andere mensen die zich door een zeldzame of verlammende aandoening op soortgelijke wijze moeten isoleren. Muñoz: "Want in alle eerlijkheid, de hele dag doorbrengen in een kist is geen leven."