Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zwitsers bankbiljet mooiste van de wereld

Het Zwitserse 10-frankbiljet is uitgeroepen tot het mooiste nieuwe bankbiljet van de wereld in 2017. In 2016 won Zwitserland ook al toen met haar 50-frankbiljet. Dat heeft de Internationale Bankbiljettenvereniging (IBNS) bekend gemaakt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Op het tientje van Zwitserland staan de handen van een dirigent die aan het zwaaien is met zijn dirigeerstok. Ook staat er op het tientje een wereldbol met tijdzones. Op de andere kant is een Zwitserse spoortunnel te zien.

Het watermerk bestaat uit de vlag van het lang en een wereldbol. Op de veiligheidstrip is ook nog wat te zien want daar is onder andere het cijfer 10 aangebracht, net als het spoornetwerk. 

170 nieuwe biljetten

In 2017 kwamen er maar liefst 170 nieuwe biljetten in aanloop. Daarbij was de Zwitserse dus de mooiste maar het won maar net van het Schotse tientje, met daarop een vrouwelijke wetenschapper.

@backlink(168767)

Ook het 7-dollarbiljet van Fiji, met de afbeelding van de eerste gouden medaille winnaar van het land op de Olympische spelen en het 40-frankbiljet van Djibouti waar een haai staat afgebeeld die over een koraalrif zwemt werden door de Zwitsers verslagen.