Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rode eerste rij, Verstappen crasht

Een crash in de eerste kwalificatiesessie zorgde voor een grote teleurstelling bij Max Verstappen. Ferrari pakte de eerste startij met Sebastian Vettel op P1

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Alles leek koek en ei. De Ferrari’s waren dan wel de snelsten maar Verstappen kon zijn RB14 tussen Bottas en Hamilton zetten, maar daarna ging het fout. In de bochtencombinatie twee en drie raakte de Nederlander de controler kwijt en de muur was niet meer te ontwijken. Max overleefde de eerste schifting nog wel dat deden Stroll, Leclerc, Sirotkin, Ericsson en Grosjean niet. 

Hamilton liet in Q2 weer zien dat hij snel is, maar moest net als tijdens de race in Australië Vettel voor zich dulden. Dat deed de Brit wel op de soft band. Een tactische zet met het oog op de race van Mercedes. Ook Ricciardo liet zich goed zien. Opvallend was Pierre Gasly die zich met zijn Honda in de top tien nestelde. Naast Verstappen haakten ook Alonso, Vandoorne, Perez en Hartley af. 

In Q3 was het Raïkönnen die in eerste instantie P1 pakte maar in de allerlaatste run was het Vettel die zich voorbij zijn ploeggenoot werkte. Daardoor is de eerste rij morgen rood getint. Hamilton werd slechts vierde achter Bottas en moet morgen als negende starten. Gasly bekroonde zijn goede prestatie met de zesde plek en dus start hij morgen als vijfde.