Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Via deze pagina kun je zien of jouw Facebook-gegevens zijn gelekt

Bijna 90.000 Nederlanders zijn slachtoffer geworden van het bedrijf Cambridge Analytica. Via een lek in Facebook kon het onderzoeksbureau gegevens zonder toestemming van profielen halen. Nu kun je zien of ook jouw gegevens zijn gebruikt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Facebook

Facebook heeft vandaag een pagina online gezet waarop iedereen ter wereld kan checken (de link is HIER te vinden) of hun gegevens en die van vrienden in handen zijn gekomen van Cambridge Analytica. Ook gaat Facebook meldingen sturen naar de mensen die slachtoffer zijn geworden.

@backlink(170599)

This Is Your Digital Life

Door het gebruik van de app This Is Your Digital Life kreeg het bedrijf alle data toegespeeld. Daardoor kon het bureau advertenties afstemmen op het profiel van de gebruiker. Dit middel werd bijvoorbeeld gebruikt tijdens de verkiezingscampagne van Trump. Facebook heeft inmiddels aangekondigd maatregelen te nemen en topman Mark Zuckerberg heeft zijn excuses aangeboden: “Het was mijn fout, het spijt me. Het is duidelijk dat we niet genoeg gedaan hebben om te voorkomen dat deze instrumenten ook voor kwade doeleinden zijn gebruikt.”