Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Airbus komt met bedden in vliegtuig

Slapen in een vliegtuig is voor veel passagiers moeilijk. Daar komt binnenkort een einde aan, want vliegtuigbouwer Airbus heeft nu bedden ontwikkeld voor hun model A330.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Bedden

Tijdens een speciale conferentie in Hamburg onthulde Airbus haar nieuwste plannen. In samenwerking met stoelenbouwer Zodiac Airospace heeft Airbus speciale bedden ontwikkeld. Deze bevinden zich in het vrachtruim van het vliegtuig. Hoewel er geen ramen zijn, kun je er wel heerlijk slapen. Waarom zou je überhaupt naar buiten willen kijken als jij je ogen dicht hebt?

@backlink(170619)

A330

In eerste instantie biedt Airbus deze mogelijkheid aan bij vliegmaatschappijen die een A330 hebben. Het brede toestel, dat vooral wordt ingezet op langeafstandsvluchten, heeft genoeg ruimte om dit toe te passen. De verandering is redelijk makkelijk toe te passen voor maatschappijen, aangezien er geen ingrijpende verbouwing van toestellen voor nodig is. De slaapcompartimenten kunnen makkelijk in het bagageruim worden geplaatst en afgewisseld worden met gewone vrachtcompartimenten. Airbus is ook aan het bekijken of ze deze service kunnen toepassen in de A350.

Een Airbus A330 van KLM.

Australië

Slaapplaatsen zijn vooral goed nieuws omdat er steeds langere vliegreizen worden aangeboden. Zo vloog vorige maand voor het eerst een passagiersvliegtuig van Australië naar Groot-Brittannië. De Austrilische maatschappij Qantas is dan ook erg geïnteresseerd in het idee.