Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Trump op oorlogspad: 'Binnen 72 uur bommen op Syrië'

De Amerikaanse president Donald Trump is na de recente gifgasaanval op de Syrische stad Douma he-le-maal klaar met het regime van president Bashar al-Assad. Volgens ingewijden in het Witte Huis gaat Amerika binnen 72 uur over tot militaire actie.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Gifgasaanval

Donald Trump is woest over de gifgasaanvallen die de Syrische president Assad op zijn eigen bevolking uitvoert. Amerikaanse marineschepen in de Middellandse Zee staan gereed mocht president Trump overgaan tot een vergeldingsaanval. Volgens ingewijden in het Witte Huis zal Trump uiterlijk vandaag besluiten of en hoe hij Damascus straft voor de gifgasaanval in Douma. Trump heeft diverse militaire opties, variërend van een beperkte kruisrakettenaanval tot een grootschalige luchtcampagne of totale oorlog.

@backlink(170611)

Serieuze dreiging

Dat de kans op militair ingrijpen door de VS serieus is, blijkt wel uit het feit dat meerdere instanties inmiddels een waarschuwing hebben ontvangen. Luchtverkeersleiding Eurocontrol waarschuwt vliegmaatschappijen ondertussen al om de komende 72 uur voorzichtig te werk te gaan in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Eurocontrol zegt dat er rekening mee moet worden gehouden dat er de komende dagen met bijvoorbeeld kruisraketten een aanval wordt uitgevoerd. Tijdens zo'n actie zou de radionavigatieapparatuur van vliegtuigen verstoord kunnen raken.

Assad
Zijn de dagen van de Syrische president Assad geteld?

Douma

De Verenigde Staten en andere westerse landen overwegen een militaire vergeldingsactie als reactie op de vermoedelijke gifgasaanval op Douma. Gisteren werd bekend dat president Trump een geplande reis naar Peru en Colombia heeft afgezegd om leiding te geven aan de Amerikaanse reactie. De Amerikanen zijn ervan overtuigd dat het Syrische leger achter de aanval op Douma zat. In de afgelopen dagen is met Frankrijk en Groot-Brittannië overlegd welke maatregelen nu moeten volgen. Na lange tijd van dreigen met actie lijkt het er nu dus op dat woorden toch daden worden.