Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Boer Zoekt Vrouw-brieven online na beveiligingslek

De brieven die vrouwen naar de boeren van Boer Zoekt Vrouw hebben gestuurd, waren door een internetlek voor iedereen te lezen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Brieven

In het programma schrijven vrouwen en soms ook mannen brieven naar de boeren en boerinnen van het programma die zij leuk vinden. Vervolgens kiest de deelnemer de leukste briefschrijvers en nodigt ze uit voor een date. Zo hoopt hij of zij de ware liefde tegen te komen. Maar als je een liefdesbrief schrijft, hoop je natuurlijk niet dat de hele wereld kan meelezen. Door een slecht beveiligde server van KRO-NCRV kon iedereen er bij. De omroep gebruikte namelijk een open directory, meldt het blog Slebs.

@backlink(170731)

Beveiliging

Inmiddels is het gat in de beveiliging gedicht. Het is onduidelijk of KRO-NCRV dit zelf heeft gedaan, aangezien de omroep nog niet heeft gereageerd op de bevindingen. Het is ieder geval kwalijk dat persoonsgegevens zo makkelijk te vinden zijn. Eerder kwam Facebook al in het nieuws door een datalek waardoor Cambridge Analytica gegevens van miljoenen gebruikers konden verzamelen. Blijf dus altijd oppassen welke je gegevens je deelt met een derde partij, want de beveiliging is niet altijd even goed.