Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Amerika bombardeert Syrië: Rusland dreigt met vergelding

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woord gehouden en gooit as we speak bommen op Syrië, tot woede van Rusland dat dreigt met 'ongekende militaire vergelding'. De wereld staat op scherp... en kijkt machteloos toe.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Chemische wapens

Om drie uur vannacht Nederlandse tijd kondigde Trump de aanvallen van de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië op Syrië aan. De precisieaanvallen zijn gericht tegen faciliteiten waar chemische wapens worden bewaard. Ook Frankrijk en Engeland nemen deel aan de militaire campagne. Kort na de aankondiging kwamen meldingen over explosies in Syrië. In een toespraak op de Amerikaanse televisie zei Trump dat het doel van de aanvallen is om 'een sterke afschrikking te creëren tegen de productie, verspreiding en het gebruik van chemische wapens'.

Bommen op Syrie
De Syrische hoofdstad Damascus onder vuur door de VS. Links een inslaande raket.

Zo kondigde Donald Trump de aanval aan:

Rusland woest

De aanvallen van drie Westerse landen op doelen in Syrië 'kunnen niet zonder gevolgen blijven'. Die waarschuwing heeft de Russische ambassadeur in de VS Anatoli Antonov gegeven. In een verklaring stelde de ambassadeur de beledigingen aan het adres van de Russische president Poetin 'onacceptabel en ontoelaatbaar' te vinden. De Russen dreigen nu op hun beurt met vergelding. Als dit maar goed gaat...

De reactie van Rusland:

CNN

Nieuwszender CNN houdt een liveblog bij:

@backlink(170723)