Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nep-make-up zit vol met poep

Gebruikt jouw vriendin wel eens nep-make-up? Dan kan het zijn dat je wel eens poep smeert op je huid. Autoriteiten in de Verenigde Staten hebben gebruikers van de nepproducten nu gewaarschuwd.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Dierlijke uitwerpselen

De politie van Los Angeles heeft invallen gedaan op 21 locaties waar de nepproducten worden gemaakt en opgeslagen. Het zou gaan om onechte versies van merken als Urban Decay, NARS, MAC en Kylie Cosmetics by Kylie Jenner. Commissaris Marc Reina vertelde dat er bacteriën en (dierlijke) uitwerpselen zijn gevonden in de producten. Die zijn er vermoedelijk bijgekomen in een badkamer of garage waar ze worden gemaakt. Mooi shit dus!

@backlink(170833)

Uitslag

Het onderzoek begon doordat klanten bij de cosmeticabedrijven klaagden omdat ze last kregen van uitslag en bultjes door het gebruik van de make-up. Die bedrijven konden er echter niets aan doen omdat het vervalsingen waren. Deze bleken te koop te zijn bij bepaalde winkels en L.A. en dus ging de politie op (undercover)onderzoek uit. Of de producten ook per internet werden verkocht is onbekend.

Zes verdachten

In totaal zijn er zes verdachten opgepakt die vermoedelijk te maken hebben met het produceren en verspreijden van de producten. In totaal zijn make-upartikelen ter waarde van $700.000 (€566.000) in beslag genomen, meldt The Sun.

Lastig

De politie waarschuwt om goed te controleren zodat je geen nepproducten koopt. Deze kunnen lastig te ontdekken zijn vanwege goede imitatieverpakkingen, maar als de prijs te goedkoop is, dan is het waarschijnlijk ook te goed om waard te zijn.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="en" dir="ltr">Busted! Major Task Force hits 21 locations in the <a href="https://twitter.com/LAFashionDist?ref_src=twsrc%5Etfw">@LAFashionDist</a> and nets $700,000 in Counterfeit cosmetics found to contain bacteria and human waste. The best price is not always the best deal! <a href="https://twitter.com/hashtag/ProtectingOurCommunity?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#ProtectingOurCommunity</a> <a href="https://t.co/gliJ8L2F9F">pic.twitter.com/gliJ8L2F9F</a></p>&mdash; Captain Marc Reina (@LAPDMarcReina) <a href="https://twitter.com/LAPDMarcReina/status/984657708547649537?ref_src=twsrc%5Etfw">13 april 2018</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>