Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Analyse: Zanger Rinus maakt gedurfde keuzes in zijn nieuwe videoclip

Ja hoor! Zanger Rinus heeft een WK-lied gemaakt. Doordat Nederland niet meedoet, is de singer-songwriter nu fan van de Belgen. Wij keken naar de video en maakten een analyse.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

WK-hit

Zanger Rinus staat als geenander bekend om zijn geweldige songteksten waardoor je echt meeleeft. En ook nu met zijn eigen WK-clip voor de Rode Duivels is de tekst opnieuw van een hoogstaande kwaliteit. Zinnen als ‘vroeger was ik voor Oranje maar nu heb ik meer met rood’ en ‘als de Zuiderburen scoren, zing ik de allerhoogste noot tonen een echte dubbele laag aan, waar zelfs de nepfans van Dotan jaloers op zouden zijn. Daarnaast is het lied heel aanstekelijk. Dat zien we ook aan de figuranten van de clip die zelfs op de achtergrond meedansen.

@backlink(170843)

Choreografie

De choreografie van deze toekomstige wereldhit is progressief. Rinus is een van de weinige artiesten die durft om de danspasjes niet synchroon te laten lopen. De zanger is ook een toonbeeld van emancipatie en voortrekker voor gelijke rechten van vrouwen. Niet alleen kiest de zanger ervoor om zijn vrouw op de voorgrond te laten treden, ook heeft zij enkele regels tekst. Maar tegelijkertijd houdt Debora ook met iedereen rekening. Doordat zij niet danst in bikini (wat je bij een zomerhit zoals deze verwacht) kunnen zelfs SGP’ers met huwelijksproblemen naar het video kijken. Al snappen we wel dat je makkelijk verleid wordt door de zwoele close-ups van Rinus’ muze. Rinus zelf overdrijft daarin wel een beetje. We weten dat hij een echte womaniser is, maar om nou twee jassen over elkaar aan te trekken vinden wij weer iets te veel van het goede.

Locatie

Wij vinden dat Rinus een sterke keuze heeft gemaakt door de clip in Groningen op te nemen. Elke zanger zou zijn video in België schieten, behalve onze Rinus. Hij is zo artistiek dat hij de Martinitoren als achtergrond kiest. Dat is natuurlijk een metafoor voor de enorme hoogte waarop het Belgisch voetbal zich bevindt. Doordat hij ervoor kiest om continu mensen langs de camera te laten lopen, lijkt het net alsof hij wil laten zien dat hij dicht bij de gewone Nederlander staat. Knap dat de voorbijlopers net doen alsof het ze totaal niets interesseert dat ze meedoen in clip. Een goede casting waarvoor hij hopelijk niet Job Gosschalk heeft ingeschakeld, anders zouden er nog wat claims kunnen volgen.

Discriminatie

Wat wel voor enige discussie kan zorgen, is de discriminatie van Belgen. Door met een zak friet in de hand te staan, stereotypeert hij onze zuiderburen als patateters. Tevens doet hij net alsof Belgen alleen maar alé zeggen. Wij wachten dan ook gespannen af wat Sylvana Simons en Sunny Bergman over deze clip gaan zeggen. Wij zijn in ieder geval fan!