Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Docu over megaflop rijkeluisfestival

LOS ANGELES - Er wordt gewerkt aan een docuserie over het mislukte Fyre Festival. De Amerikaanse streamingservice Hulu heeft de nog titelloze productie gekocht en zal de documentaire in 2019 beschikbaar maken.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In de serie wordt onderzocht wat er achter de schermen van het festival is gebeurd waardoor het zo in de soep draaide, en wie daar schuld aan had. De makers willen de waarheid boven tafel krijgen door middel van diepte-interviews met insiders, van gestrande festivalbezoekers tot verkopers en investeerders. De docu zal ook niet eerder getoonde beelden laten zien en zich baseren op gelekte documenten, e-mails en geluidsopnames.

Het Fyre Festival werd in 2017 aangeprezen als een luxueus, exclusief feest op de Bahama's. De organisatie, onder wie rapper Ja Rule, betaalde bekende sterren om het festival te promoten op sociale media. Toen de eerste bezoekers in april aankwamen, bleek het echter een grote chaos op het eiland. In plaats van de beloofde chique bungalows stonden er tenten klaar, de luxe maaltijden bestonden uit niet meer dan een boterham met kaas. Ook was er een tekort aan water en medische zorg. Het festival moest daarom op het laatste moment worden afgelast.

Organisator Billy McFarland bekende vorige maand schuld in een fraudezaak die investeerders hadden aangespannen. Hij moet hen 26 miljoen dollar (21 miljoen euro) terugbetalen.