Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Lamar eerste hiphopper met Pulitzer Prize

NEW YORK - Kendrick Lamar is de eerste hiphopartiest met een Pulitzer Prize. De rapper won de prestigieuze prijs maandagavond voor zijn album DAMN.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Lamar kreeg de Pulitzer Price in de categorie muziek. Die prijs ging sinds hij in 1943 in het leven werd geroepen jaar na jaar naar een klassiek- of een jazzmuzikant.

Het is de zoveelste prijs die Lamar met DAMN in de wacht sleept. Eerder dit jaar kreeg hij de Grammy voor beste rapalbum voor de plaat uit 2017, die meer dan een miljoen keer over de toonbank ging.

#MeToo

Onder de andere winnaars van de Pulitzer Price waren de drie journalisten die het seksschandaal rond filmproducent Harvey Weinstein aan het licht brachten met reportages in The New York Times en The New Yorker. Jodi Kantor, Megan Twohey en Ronan Farrow stonden met hun berichten in oktober 2017 aan de wieg van de #MeToo-beweging van slachtoffers van seksueel geweld.

The New York Times en The Washington Post kregen een Pulitzer Prize voor hun verslag van het onderzoek naar de Russische betrokkenheid bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

De Pulitzer Prize is de belangrijkste Amerikaanse prijs voor journalistiek, literatuur, theater en muziek. De onderscheiding wordt al sinds 1917 uitgereikt. Joseph Pulitzer, een Amerikaanse krantenmagnaat, stelde de prijs in.