Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gosschalk niet langer lid filmvereniging DAFF

AMSTERDAM - Job Gosschalk is niet langer lid van de Dutch Academy for Film (DAFF). Het lidmaatschap van de in opspraak geraakte castingdirector is opgezegd, maakte de filmvereniging maandag bekend.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Zijn handelingen zijn strijdig met de gedragsnormen", zei woordvoerder Jenny Booms tegen Nieuwe Revu. "Leden mogen zich niet inlaten met praktijken die de wet overschrijden of regels die fatsoen te buiten gaan." Het besluit is genomen door het bestuur, waar onder anderen acteurs Waldemar Torenstra en Monic Hendrickx deel van uit maken.

In de slipstream van de internationale #MeToo-beweging werd in november bekend dat ook Gosschalk van Kemna Casting jarenlang acteurs onheus had bejegend. De castingdirector gaf toe dat hij zich schuldig maakte aan grensoverschrijdend gedrag en legde zijn werk neer.

De Dutch Academy for Film is in 2015 opgericht als tegenhanger van The Academy, de Amerikaanse organisatie die jaarlijks de Oscars uitreikt. De ruim driehonderd leden van DAFF kiezen de winnaars van de Gouden Kalveren.