Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Universal over Dotan: geen commentaar

HILVERSUM - Universal Music wil niet reageren op de onthullingen over de nepfans die Dotan op sociale media de hemel in prezen. De platenmaatschappij “heeft geen verder commentaar op de zaak Dotan”, liet een woordvoerder dinsdag weten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Eerder liet Universal Music weten pas te willen reageren als Dotan dat zelf gedaan had. “Het is voor ons onmogelijk om inhoudelijk op de zaak te reageren”, stelde de zegsman maandagmiddag. “We zijn nergens bij betrokken geweest en hebben geen enkele kennis gehad van deze zaak. Dus het is aan Dotan zelf om commentaar te geven en het is zeer wenselijk dat hij dit op korte termijn doet.”

De zanger gaf nog dezelfde dag in een video op Facebook toe dat hij gebruik heeft gemaakt van nepaccounts op social media om zijn muziek te promoten. "Dit is iets waar ik achteraf ontzettend veel spijt van heb, wat ik heel dom vind. Ik was heel naïef, veel te ambitieus en onzeker, denk ik", aldus de 31-jarige singer-songwriter.

De Volkskrant meldde zaterdag dat er jarenlang tientallen nepprofielen op social media werden gebruikt om het imago van de zanger op te poetsen. Via 140 nepaccounts op Twitter, Facebook en Instagram werden berichten van zogenaamde fans van Dotan verspreid.