Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

FC Twente geeft het nog niet op

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft de eerste overwinning geboekt in de eredivisie sinds december. Onder leiding van coach Marino Pusic versloeg de Enschedese nummer laatst van de ranglijst in de eigen Veste PEC Zwolle, 2-0.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De tomeloze inzet van de degradatiekandidaat werd in de eerste helft beloond met treffers van Jeroen van der Lely en Michaël Maria, beiden vleugelverdediger.

Van der Lely had 67 wedstrijden voor FC Twente nodig om zijn eerste doelpunt in de eredivisie te maken. De verdediger schoof de bal beheerst binnen, na wat ongelukkig wegwerken van Sepp van den Berg. Maria maakte de 2-0. Hij zette goed door na een fraaie combinatie tussen Adnane Tighadouini en Oussama Assaidi. Het was ook zijn eerste treffer voor FC Twente.

Marge

PEC Zwolle mocht niet klagen dat de marge halverwege niet groter was. Ook Thomas Lam, Assaidi en Danny Holla waren in het eerste deel dicht bij een doelpunt.

In de tweede helft was Thomas Lam dicht bij 3-0. Na een voorzet van Adam Maher kopte de Fin op de lat.

Achterstand

FC Twente blijft laatste, maar bracht de achterstand op nummer 17 Sparta terug tot een punt. De Rotterdammers hebben echter nog een duel extra te gaan, woensdag thuis tegen NAC Breda.

FC Twente speelt nog tegen Vitesse (uit) en NAC (thuis).