Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rentree Cavendish in Ronde van Yorkshire

YORKSHIRE (ANP) - Mark Cavendish keert begin mei terug in het peloton. Zijn ploeg Dimension Data liet woensdag weten dat de 32-jarige Brit in eigen land meedoet aan de Ronde van Yorkshire (3 tot en met 6 mei).

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Cavendish is niet meer in actie gekomen sinds een botsing tijdens Milaan-Sanremo, op 17 maart. Hij hield aan die wedstrijd een gebroken rib en een gehavende enkel over.

,,Ik ben blij dat ik eerder terug ben dan verwacht en er is geen betere manier dan terugkeren in wat wordt beschreven als mijn thuisrace¨, zei Cavendish. ,,Ik weet niet hoe ik ervoor sta, aangezien ik pas een sinds een paar weken weer op de fiets zit. Maar ik zal genieten van de sfeer op een van de mooiste plekken ter wereld.¨

Tour de France

Begin april sprak de sprinter al de hoop uit op tijd in vorm te zijn voor de Tour de France. Hij mikte toen op een rentree in de Ronde van Californië, van 13 tot en met 19 mei.

De organisatie van de Ronde van Yorkshire maakte ook bekend dat de winnaar van vorig jaar, Serge Pauwels, zijn titel verdedigt.