Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johnny de Mol presenteert bal nieuwe seizoen

ZWOLLE - Johnny de Mol heeft woensdagmiddag de bal gepresenteerd waarmee volgend seizoen in de eredivisie wordt gevoetbald. Hij deed dat samen met een groep kinderen, waarmee hij de bal zelf heeft ontworpen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Bij het ontwerpen van de bal wilde Johnny de nadruk leggen op spelplezier en de verbindende kracht van voetbal. De kinderen waarmee hij de bal ontwierp zijn een afspiegeling van de kinderen uit de samenleving: van kinderen uit het programma ‘Hotel Syndroom’ tot kinderen die zijn gevlucht uit Syrië.

¨De bal is echt te gek geworden. Vooral het verhaal erachter is wat de bal voor mij zo bijzonder maakt¨, zei de tv-presentator over de bal die voorzien is van oranje vlakken en fluorescerend gele accenten.

Boodschap aan de samenleving

¨Sommige van de uitspraken die de kinderen tijdens het ontwerpen hebben gedaan, zijn letterlijk in het resultaat terechtgekomen. Zo is de bal hun boodschap aan de samenleving geworden.”

Elk seizoen verandert de vormgeving van de bal. Op 6 mei, tijdens de laatste speelronde van de eredivisie, maken de clubs al kennis met het nieuwe design.