Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Macron vreest dat Trump Iran-deal torpedeert

WASHINGTON (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron heeft aan het eind van zijn staatsbezoek aan de Verenigde Staten gezegd dat hij vreest dat de Verenigde Staten het nucleaire akkoord met Iran zullen verscheuren. ,,Het lijkt er niet op dat Trump in het akkoord blijft,'' zei het Franse staatshoofd.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Macron riep eerder woensdag in een toespraak tot het Amerikaanse Congres de Amerikanen op om zich niet af te keren van de wereld. Hij wees politici op de beslissende rol die hun land heeft gespeeld bij het ,,creëren en bewaken van de vrije wereld zoals we die nu kennen''.

Ook vertelde Macron nog dat het verleidelijk kan zijn om isolationisme en nationalisme te gebruiken als ,,tijdelijke oplossing voor onze angsten''. ,,Maar de deur naar de wereld sluiten zal de evolutie van de wereld niet stoppen'', waarschuwde de Franse president, die problemen noemde waarmee de internationale gemeenschap wordt geconfronteerd. Hij verwees onder meer naar kernwapens, sociale ongelijkheid en klimaatverandering.