Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Red Bull en Honda praten over motordeal

Een van de grootste vragen op het paddock in de Formule 1 is met welke motor Red Bull volgend jaar rijdt. Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan spraken Honda en het Formule 1-team voor het eerst over een deal.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Renault

Op dit moment rijdt het team van Max Verstappen met een Renaultmotor. Het huwelijk tussen die twee partijen is verre van ideaal. De prestaties zijn minder dan die van Ferrari en Mercedes en Red Bull heeft dan ook verschillende keren Renault afgebrand in de media. Dit tot ontsteltenis van de Franse fabrikant, die het regelmatig zat is over hoe er over ze wordt gepraat.

Honda

Juist omdat Red Bull alle opties wil overhouden (en omdat Ferrari en Mercedes niet willen leveren), praat het team nu met Honda. De Japanners leveren al de krachtbron voor Red Bulls zusterteam Torro Rosso. Hoewel er achter de schermen waarschijnlijk regelmatig contact is, hebben de twee merken voor het eerst formeel met elkaar gesproken, meldt Motorsport.com. Red Bulladviseur Dr. Helmut Marko sprak met Honda Motorsportbaas Massashi Yamamoto over de voorwaarden van een eventuele motordeal.

@backlink(175541)

Red Bull

De beslissing voor een nieuwe motor moet snel worden genomen, aangezien de deadline op 15 mei ligt. Autosportbond FIA kan echter uitstel geven, mochten de partijen dat willen. Renault wil zich echter wel aan de deadline houden. Zij hebben geen zin als speelbal te worden gebruikt. Red Bull wil wachten, aangezien ze eerst wil zien hoe Renault en Honda zich ontwikkelen gedurende het seizoen.