Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Café in Veenendaal beschoten: straat bezaaid met hulzen

Wildwesttaferelen in de Utrechtse plaats Veenendaal. In de nacht van maandag op dinsdag is Café 'Het Dak van de Markt' beschoten, mogelijk met een machinegeweer. Van de daders ontbreekt ieder spoor, dus de eigenaar gaat niet bepaald uit zijn eeh…dak.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Ook het motief voor de schietpartij is volstrekt onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden.

De Gelderlander meldt dat in de ruiten en deuren van het café, dat in het centrum is gevestigd, zeker acht kogelgaten zitten. De straat ligt bezaaid met minimaal tien hulzen. Een van de camera's op de Markt zou recht tegenover het café staan.

@backlink(175895)

Geen gewonden

Het café is rond 02.30 uur beschoten. Niemand was op dat moment in de zaak aanwezig. Eigenaar Sytse Tamminga heeft zich vanochtend bij de politie gemeld en doet aangifte.

"Ik zit al twee uur mijn kop te breken wie dit zou kunnen doen."

"Dit is iemand geweest die mij financieel wil raken," zegt Tamminga tegen Veendaalsekrant.nl. "Ik zit al twee uur mijn kop te breken wie dit zou kunnen doen. Ik heb echt geen idee. Wij zijn een normale zaak, waar normale mensen komen. We hebben geen enkele waarschuwing ontvangen. Dat zo iets gebeurt lees je wel eens in de krant, maar dat het dan bij jezelf gebeurt..."

Een agent heeft aan een verslaggever van RTV Utrecht verteld dat het café mogelijk met een machinegeweer is beschoten omdat de kogels op één lijn zitten en de hulzen klein zijn.

Gezellige boel daar in Veenendaal!