Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nederlandse cijferaars helpen Rode Duivels

De Belgische voetbalbond KBVB heeft voor het WK voetbal de hulp ingeroepen van SciSports, een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in de analyse van voetbaldata.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Vergelijken

Bondscoach Roberto Martinez van de Rode Duivels is enthousiast over de Nederlandse cijferaars en wil in de aanloop naar het WK gretig gebruikmaken van met name het programma Insight. Dat is een platform dat het niveau en specifieke kwaliteiten van spelers over de hele wereld met elkaar kan vergelijken.

Tegenstanders analyseren

,,SciSports geeft ons een hele goede en professionele ondersteuning op onze weg naar en in Rusland'', verklaarde Martinez. Het bedrijf zal de technische staf met behulp van data ondersteunen bij het analyseren van de tegenstanders van de Belgen. Martinez staat sowieso bekend als een voorstander van het ­gebruik van data en cijfers in het voetbal. De Belgische bond ging op advies van de Spanjaard in 2017 al een samenwerking aan met het ­databedrijf STATS. SciSports werkt in België al samen met clubs als Club Brugge en RC Genk.