Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zarco verhuist naar fabrieksteam KTM

SALZBURG (ANP) - MotoGP-coureur Johann Zarco maakt volgend jaar deel uit van het door Red Bull ondersteunde fabrieksteam van KTM. De Fransman, vorig jaar gekozen tot talent van het jaar in de hoogste motorsportklasse, heeft een tweejarige verbintenis ondertekend bij KTM dat vorig jaar terugkeerde in de MotoGP.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Zarco wordt teamgenoot van de Spanjaard Pol Espargaro, die zijn contract met twee jaar verlengde. De Brit Bradley Smith verlaat het Oostenrijkse team. Zarco is tweevoudig wereldkampioen in de Moto2 en is sinds zijn overstap naar de MotoGP een vaste waarde in het niet aan een fabriek verbonden Tech3 Yamaha-team.

,,We hebben het vertrouwen dat we een winnende motor kunnen bouwen en Johann zou niet zijn gekomen als hij dat vertrouwen niet met ons deelt'', zei KTM's motorsport-directeur Pit Beirer donderdag in het Spaanse Jerez, waar komend weekeinde de GP van Spanje plaatsvindt. ,,Johann verslaat nu al met regelmaat fabrieksrijders. Ik ben ervan overtuigd dat we met hem een volgende stap zetten.''