Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Besiktas houdt woord en komt niet opdagen

ISTANBUL (ANP) - Het bestuur van Besiktas heeft woord gehouden. De regerend kampioen van Turkije bleef weg bij het restant van de bekerreturn tegen rivaal Fenerbahçe.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het duel had achter gesloten deuren hervat moeten worden. Fenerbahçe was er klaar voor op het veld en ook de arbitrage was present, maar de tegenstander was nergens te bekennen. Fenerbahçe zal daardoor reglementair als winnaar worden uitgeroepen en in de bekerfinale aantreden tegen Akhisarspor.

Het eerste duel tussen Besiktas, de club van de aanvallers Ryan Babel en Jeremain Lens, en Fenerbahçe, de ploeg van spits Vincent Janssen, was in 2-2 geëindigd. Tijdens de return op 19 april ging het fout op de tribunes. De arbitrage moest de immer beladen derby na bijna een uur bij een stand van 0-0 staken wegens rellen. Trainer Senol Günes van het bezoekende Besiktas kreeg een voorwerp tegen zijn hoofd gegooid en moest medische behandeling ondergaan. Zijn spelers vluchtten naar de catacomben.

De Turkse voetbalbond besloot dat het restant zonder publiek uitgespeeld diende te worden. Dat weigerde Besiktas echter op voorhand al resoluut.