Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Oscarorganisatie royeert ook Polanski en Cosby

LOS ANGELES (ANP) - De Academy, de organisatie die de Oscars uitreikt, heeft filmregisseur Roman Polanski en acteur Bill Cosby geschorst als lid. De mannen zijn geschorst omdat ze zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik. Eerder werd ook Hollywoodproducent Harvey Weinstein uit de organisatie gezet.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De organisatie zegt continue te evalueren ,,of de leden de ethische maatstaven en het respect voor menselijke waardigheid respecteren die worden vereist van onze leden''.

De tachtigjarige Cosby werd vorige week schuldig bevonden aan het drogeren en misbruiken van een vrouw. Zijn definitieve straf wordt nog bepaald, hij kan daar thuis op wachten omdat hij op borgtocht vrij is. De 84-jarige Polanski kan sinds 1977 de VS niet meer in omdat hij een toen dertienjarig meisje heeft misbruikt. Tegen hem liggen meer van dat soort aanklachten.

Overigens is Cosby veroordeeld in de zaak van één vrouw, Andrea Constand. In totaal zijn 62 vrouwen naar voren gekomen met soortgelijke verhalen over de acteur, maar de meeste andere zaken zijn verjaard.

Polanski mag overigens zijn Oscar wel houden, die hij in 2003 won voor The Pianist.