Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Handelsoverschot tussen VS en China kleiner'

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering wil dat China zijn handelsoverschot met de Verenigde Staten aanzienlijk terugdringt. Nu nog worden vanuit China veel meer producten naar de VS verscheept dan andersom. Het verschil is momenteel nog 375 miljard dollar. Dat gat moet in 2020 met minstens 200 miljard dollar zijn verkleind.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Een Amerikaanse handelsdelegatie voert onder leiding van Steve Mnuchin, Amerikaans minister van Financiën, momenteel gesprekken om handelsgeschillen tussen de twee grootste economieën van de wereld op te lossen. De VS eisen verder dat China meer doet om patentschendingen tegen te gaan en subsidies voor de eigen maakindustrie worden teruggeschroefd. Volgens het Chinese persbureau Xinhua zijn de landen het over verschillende zaken eens, maar over een aantal nog niet.

De spanningen tussen de VS en China zijn hoog opgelopen, nadat president Donald Trump importheffingen op staal en aluminium had ingesteld. Een van de zwaarst getroffen landen was China, dat daarom dreigt met invoerheffingen op tal van Amerikaanse producten. De VS behouden zich het recht extra importheffingen in te voeren.