Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Thierry Baudet presenteert speciale Gerard Joling-wet

Partijleider Thierry Baudet van het Forum voor Democratie heeft vrijdag op Twitter een wetsvoorstel gepresenteerd naar aanleiding van het interview van Gerard Joling in de Playboy.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

 In deze 'tolerantiewet' die Baudet voorstelt staan "vijf Nederlandse kernwaarden waarmee niet gemarchandeerd mag worden en die ook de islamitische gemeenschap nu moet gaan onderschrijven in dit land".

De voorman van het Forum voor Democratie reageert hiermee op omstreden uitspraken van zanger Gerard Joling. Deze stelde donderdag in het blad Playboy te verwachten dat er “binnen nu en drie jaar een burgeroorlog uitbreekt in Nederland. De mensen pikken het niet meer. Het land gaat naar de klote op deze manier", aldus Joling.

Volgens de zanger is dit allemaal de schuld van "de buitenlanders. Het is zo verschrikkelijk dat het land wordt overgenomen door de buitenlanders. We zijn gewoon te laat. We kunnen niet meer terug. En dat is allemaal de schuld van links.” De zanger verwacht dat het komt tot “een clash tussen de verschillende culturen. We hebben de afgelopen jaren gewoon te veel binnengelaten in een klein land, en vroeg of laat gaat dat botsen.”

De uitspraken van Joling leidden op sociale media donderdag tot veel ophef.

Knuppel en geweer

Wat de ‘Topper’ betreft zou de politie per direct meer bevoegdheden moeten krijgen. “Niet alleen met pepperspray, maar ook met het gebruik van knuppel en geweer. Je denkt toch niet dat je bij de Guardia Civil in Spanje iemand uit kan lachen of in zijn gezicht kan kwatten zonder dat er iets gebeurt? Dan slaan ze je met zes knuppels in elkaar. Hier mag dat weer niet. Wat is dat voor een beleid in Nederland?”

Volgens Joling neemt het aantal inbraken en overvallen toe omdat “dat tuig denkt: als ik word opgepakt dan kom ik toch in een soort hotel terecht waar ik zelf mag kiezen wat ik eet en waar ik alleen op een kamer kom te zitten. Ik vind het zo verschrikkelijk dat dit hier allemaal gewoon kan."