Southampton geeft zege weg in blessuretijd

LIVERPOOL (ANP) - Southampton heeft zichzelf geen lucht kunnen verschaffen in de strijd tegen degradatie uit de hoogste Engelse voetbaldivisie. De ploeg speelde met 1-1 gelijk bij Everton. De gelijkmaker viel toen de aangegeven blessuretijd van 4 minuten al lang was verstreken. Southampton staat met 33 punten nu wel net boven de degradatiestreep, maar het houdt concurrent Swansea City alleen op basis van het doelsaldo onder zich.

Nathan Redmond leek Southampton drie kostbare punten te bezorgen in de strijd tegen degradatie. De aanvaller dacht de 'matchwinner' te worden met een bekeken kopbal door de benen van Everton-doelman Jordan Pickford, tien minuten na rust.

Southampton hield tot ver in blessuretijd stand, tot Tom Davies van Everton in de 96e minuut via het been van Wesley Hoedt de gelijkmaker binnen schoot (1-1).