Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

FC Nürnberg weer terug in Bundesliga

SANDHAUSEN (ANP) - FC Nürnberg is na vier jaar weer terug in de Bundesliga. Op de voorlaatste speeldag won het met 2-0 bij Sandhausen en kan daardoor niet meer achterhaald worden door de nummer drie Holstein Kiel, dat zich gaat opmaken voor play-offs om promotie.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Met nog een wedstrijd te gaan is het gat zeven punten tussen Nürnberg en Holstein Kiel. Nürnberg dankte de ploeg uit Kiel zelfs omdat zij koploper Fortuna Düsseldorf op 1-1 hielden. Nürnberg neemt daardoor op doelsaldo de koppositie over van Düsseldorf dat zich al eerder verzekerde van promotie naar het hoogste niveau in Duitsland.

De strijd om het kampioenschap zal volgende week een absoluut hoogtepunt bereiken als Nürnberg en Düsseldorf onderling gaan uitmaken wie zich kroont tot kampioen van de tweede Bundesliga.

1.FC Nürnberg is de club die het vaakst is gedegradeerd uit de Bundesliga (acht maal). De laatste keer was in 2013-2014 toen Gertjan Verbeek de trainer was. De Nederlander werd drie wedstrijden voor het einde van de competitie ontslagen.