Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Waylon over blauwe loper songfestival

LISSABON - Het Eurovisiesongfestival beleefde zondag zijn officiële openingsceremonie. Voorafgaand hieraan gingen de afgevaardigden van alle 43 deelnemende landen over de blauwe loper in Lissabon.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De deelnemers gingen in alfabetische volgorde van de landen de loper over. Albanië mocht zich daardoor om 18.10 uur als eerste melden. Daarna ging om de drie minuten de delegatie van het volgende land de loper op. Aangezien ons land als The Netherlands te boek staat bij het songfestival, ging Waylon, samen met zijn dansers, als een van de laatsten naar binnen. Alleen Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk en gastland Portugal kwamen nog na Waylon.

Waylon liet op de blauwe loper weten dat hij geen extra druk voelt na zijn eerdere succesvolle deelname in 2014, toen hij samen met Ilse DeLange tweede werd. "We doen gewoon ons ding, wat goed voelt. We hebben veel plezier en het is leuk om onze muziek naar het songfestival te brengen." Ook kreeg hij de kritische vraag of zijn nummer wel geschikt was voor het muziekfestijn. "Er is ruimte voor alle soorten muziek. Alles is mogelijk. Je kan doen wat je wil."

Ontspannen

Het feestje van de openingsceremonie vormt voor de zangers en zangeressen de laatste kans om te ontspannen voordat de generale repetities en de liveshows losbarsten. Ook kunnen ze nog even bijpraten met fans en journalisten.

De lange loper voor het MAAT (Museu de Arte, Arquitetura e Tecnologia) was voor het eerst blauw gekleurd. De organisatie heeft voor deze kleur gekozen omdat het thema van het songfestival dit jaar 'oceanen' is.

De halve finales zijn dinsdag en donderdag. Waylon probeert donderdag met zijn nummer Outlaw In 'Em een plekje te bemachtigen in de finale, die zaterdag is.