Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Duikbootmoordenaar Peter Madsen gaat in hoger beroep

De Deense uitvinder Peter Madsen die veroordeeld is tot levenslang voor de moord op journaliste Kim Wall gaat in hoger beroep.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Kortere straf

Volgens het Deense Openbaar Ministerie is Madsen niet van plan om de veroordeling voor moord aan te vechten, maar hoopt hij een kortere straf te krijgen. Hij lijkt zich er dus bij neer te leggen dat hij schuldig is bevonden voor moord, terwijl hij dat altijd heeft ontkent. Hij vertelde eerder dat de dood van Wall een ongeluk was, maar daarna toch het lichaam in stukken heeft gesneden om haar vervolgens te dumpen in het water.

Levenslang

Een levenslange gevangenisstraf in Denemarken duurt in praktijk meestal vijftien jaar, want na 12 jaar kunnen gevangenen een invrijheidsstelling aanvragen. Het komt in Denemarken weinig voor dat levenslange gevangenen ook echt hun hele leven achter de tralies zitten.

@backlink(177569)

De duikbootmoord in Denemarken hield de hele wereld bezig. Journaliste Kim Wall wilde een reportage maken over de flamboyante eigenaar van de duikboot en besloot met hem een vaart te maken. Helaas was dit ook meteen haar laatste reis.