Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Carice en Marwan in regiedebuut Halina

CANNES - Carice van Houten en Marwan Kenzari gaan de hoofdrollen spelen in Locus of Control, het regiedebuut van Halina Reijn. De opnames van de film zijn onlangs gestart en duren tot en met eind mei. Dat heeft distributeur September Film bekendgemaakt bij aanvang van het Festival van Cannes.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Van Houten speelt een psychologe in een TBS-kliniek die valt voor serieverkrachter Idris (Kenzari) die ogenschijnlijk klaar lijkt om terug te keren in de maatschappij. Esther Gerritsen (Nena, Dorst) schreef op basis van het idee van Halina Reijn het scenario.

Het is de eerste maal dat Reijn een film regisseert. Zij heeft talloze grote rollen in het theater en de bioscoop op haar naam staan. Reijn noemt het regisseren een “lang gekoesterde droom die uitkomt”.

Locus of Control wordt geproduceerd door Topkapi Films (Zwartboek, Alles is Liefde) in samenwerking met BNNVara en Man Up, het nieuwe productiebedrijf van Van Houten en Reijn. Het is nog niet bekend wanneer de film in de bioscopen te zien zal zijn.