Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Literaire klassieker terug op de planken

AMSTERDAM - Onder leiding van regisseur Ger Thijs is in het komend najaar de Nederlandse literaire klassieker Van de koele meren des doods van Frederik van Eeden uit 1900 te zien in een theaterbewerking.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het tijdloze verhaal wordt gespeeld door onder anderen Hanne Arendzen. Zij bewees zich eerder in de titelrol in Eline Vere en werd recent geprezen voor haar rol in Vele hemels boven de zevende. Haar tegenspeler is Willem Voogd, onder meer bekend van zijn rol als Mees Kees.

Het verhaal gaat over Hedwig Marga de Fontayne, een jonge, gevoelige, intelligente vrouw uit een aristocratisch milieu, die op zoek is naar de ware liefde. Maar wat is dat? De kunstenaar die zij meer als vriend ziet? Haar echtgenoot, die slechts een platonische relatie met haar wil? In de hoop innerlijke rust te vinden, blijft zij zoeken naar de man die haar de zin in het leven terug kan geven en moeder kan maken.

Van de koele meren des doods werd ook al eens succesvol verfilmd in 1982 onder regie van Nouchka van Brakel. De film met Renée Soutendijk en Derek de Lint in de hoofdrollen trok destijds ruim 600.000 mensen naar de Nederlandse bioscopen.

De voorstelling toert van oktober 2018 tot januari 2019 door het land. De cast bestaat uit Willem Voogd, Hanne Arendzen, Reinier Bulder, Vincent Croiset, Tijn Docter, Ella van Drumpt en Marliz van Til.